koncepció
megvalósulás megvalosulas.html
pannonrider 1 pannonrider_1.html
pannonrider 2 pannonrider_2.html
kapcsolat kapcsolat.html

Célunk a városi szmogra, dugókra, magas üzemanyag és bérletárakra válaszul egy olyan  közlekedési eszköz kifejlesztése, mely a:

  1.  Nap erejét használja energiaforrásként

  2.  Meghajtása hibrid: elektromos, és emberi erő

  3.  Kerékpár kategóriájába tartozik, nem kell jogosítvány, nincs kötelező biztosítás, súlyadó

  4.  Megvédi utazóját a széltől, esőtől, városi portól, ugyanakkor nem szennyezi környezetét

  5.  Hatótávolsága lehetővé teszi a mindennapi  használatot, munkába járást

  6.  Lehetőséget teremt a mindennapi testmozgásra


Végy egy kerékpárt! Két kerekűt, három kerekűt? A két kerék mindenképpen kisebb erőt  igényel, ugyanakkor a három kerekű megoldásnak számos előnye van. Teljességgel burkolható, megálláskor nem kell letenni a lábad. Sok ember idegenkedik a kerékpártól, a három kerék nagyobb biztonságot ígér. A három kerekű nem érzékeny az oldalszélre. És végül: igen kényelmes testhelyzet alakítható ki, hasonlatosan az autóvezetéshez.


Alakítsd át hibrid járművé! Ehhez használj három fázisú elektromos meghajtást, mely egyből biztosítja a magas hatásfokot, és a fékezés energiájának visszatöltését az akkumulátorokba. A fogaskerekek, sebességváltó egyből fölösleges teherré és zajforrássá válik. - A be nem épített alkatrészekért örök garancia

Lásd el napcellákkal! A hely egy ilyen eszközön kevés, a csúcstechnikát kell alkalmazni. Ma már kereskedelmi forgalomban kaphatóak olyan cellák, melyek 1 m2 felületről akár 150W-ot is képesek összegyűjteni. - Egy autó a városi használatkor az idő 80%-ban a munkahely előtt várja gazdáját. - A napcellák a tervezett akkumulátort egy nap alatt töltsék fel: Bőven van idő az akkumulátorokat feltölteni.


Készülj fel a borús időkre! Másodlagos energiaforrás: Akkumulátor. A bicajon nem csak a hely kevés, fontos, hogy könnyű is maradjon. Itt is hívjuk segítségül a csúcstechnikát. Azt mondják a bölcsek, hogy nem kell a csőben a lyukat kitalálni: Alkalmazzuk a hibrid járművekben már bevált könnyű, de bivalyerős Lithium-nanofoszfát akkumulátorokat. (A123 cell) Itt az energiatárolás veszteségmentes, csaknem 100%-os


Adj a kényelemnek! A bike-ot burkold be, lásd el kényelmes üléssel, tégy rá visszapillantó tükröt, komputert, vagy fordíts: Előbb készítsd el a burkolatot önhordó karosszériaként, és a kerékpárból már csak a kerekek kellenek.